Jesenska popolnost: Bučni mafini s cimetom in kremnim sirom

Jesen je pravi čas za slastne bučne mafine. Ti mehki sočni grižljaji združujejo toplino buče, aromo cimeta in nežnost kremnega sira. Preprost recept popoln za popoldansko sladko razvajanje, praznično mizo ali kot sladica po kosilu.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine za 24 mafinov:

  • 4 jajca

  • 200 g sladkorja

  • 200 g masla (sobne temperature)

  • nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta

  • 400 g moke

  • 2 žlički mletega cimeta

  • 1 pecilni prašek

  • 400 g bučnega pireja

  • približno 3 dl mleka (po potrebi, da dobimo gladko maso)

Za dekoracijo: 

  • 300 g sladke smetane

  • 180 g kremnega sira

  • 90 g sladkorja v prahu

  • cimet za posip

Priprava

  1. V večji posodi stepemo jajca in sladkor približno 5 minut, da masa postane svetla in penasta. Nato med mešanjem postopoma dodamo maslo, vaniljev ekstrakt, bučni pire ter suhe sestavine: moko, cimet in pecilni prašek. Po potrebi prilijemo še mleko, da dobimo gladko, nekoliko gostejšo maso.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C. V pekač za mafine razporedimo papirnate modelčke in jih napolnimo približno do 2/3 z maso.
    Pečemo okoli 20 minut, oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne ostane suh. Mafine ohladimo.
  3. Medtem stepemo sladko smetano. Vanjo nežno vmešamo kremni sir in sladkor v prahu, da dobimo gladko, rahlo kremo.
  4. Ohlajene mafine okrasimo z nabrizgano kremo in jih po želji rahlo posujemo s cimetom.