Potrebujemo 500 mililitrov sladke smetane za stepanje, ki je lahko rastlinska, 250 gramov mascarponeja, 80 gramov sladkorja v prahu, 60 mililitrov brandyja, drobno naribano lupinico pomaranče, 300 mililitrov kave, 175 gramov piškotov Savoiardi, 40 gramov temne čokolade.
Tiramisu: priprava
Z električnim mešalnikom zmešamo sladko smetano, mascarpone in sladkor. Krema naj bo gladka in gosta, vanjo nato nežno vmešamo pomarančno lupinico in brandy.
Piškote pomakamo v kavo in polagamo v pekač, da je pokrito dno. Nanje nanesemo tretjino kreme, po kateri naribamo čokolado. Nato položilo še eno plast piškotov, ki jih prej pomočimo v kavo, nanjo pa pomažemo preostalo kremo.
Pripravljen tiramisu čez noč pustimo na hladnem in ga, ko ga postrežemo na krožnike, posujemo z naribano čokolado.
Za več receptov sladic in drugih jedi pa pobrskajte po našem arhivu.