Pirhi: Zabaven način barvanja jajc s krep papirjem

Če iščete ideje za velikonočno dekoracijo, preberite naslednji članek, v katerem predstavljamo preprost, a dober recept za barvanje jajc s krep papirjem. Na ta način bodo pirhi dobili unikatno barvo oziroma vzorce.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Barvanje pirhov s krep papirjem je preprosta in zabavna dejavnost, v kateri bo uživala cela družina, še posebej pa najmlajši, pirhi pa bodo na ta način pravi unikati.

Pirhi s krep papirjem – kaj potrebujemo?

Za pripravo pirhov v krep papirju boste potrebovali približno 45 minut. Potrebujemo:

  • bela jajca
  • krep papir v različnih barvah
  • vodo za kuhanje jajc
  • kis
  • karton za jajca

Priprava

V lonec nalijemo vodo in skuhamo jajca. Medtem ko se jajca kuhajo, krep papir narežemo na trakove. Kis vlijemo v plitvo posodo, toliko, da prekrije dno. Trakove krep papirja najprej pomočimo v kis, nato pa z njimi prekrijemo trdo kuhana jajca. Jajca, zavita v trakove krep papirja, položimo v škatlo za jajca in počakamo približno pol ure, da se barva vpije v jajca. Če želite bolj bleda pirhe, jih lahko v krep papirju pustite krajši čas, če želite intenzivnejšo barvo, pa več kot pol ure.

Namig: V posodi s kisom se bodo barve krep papirja premešale, zato bi bilo dobro barvni kis, v katerega je krep papir potopljen, večkrat zamenjati. Tako bo vsaka barva prišla do izraza. Za postopek barvanja pirhov s krep papirjem je najbolje uporabiti bela jajca. Če nimate belih jajc, preberite, kako hitro in enostavno pobelite jajca s kisom.