Ajdova kaša v solati bo še posebej razveselila ljubitelje jedi iz ajde, popestrila pa bo marsikatero poletno malico ali večerjo.
Ajdova kaša v solati iz različnih sestavin
Za ajdovo kašo v solati lahko sestavine prilagajamo lastnemu okusu, v grobo pa za 4 osebe potrebujemo:
250 gramov ajdove kaše, bučko, jajčevec, tri barve paprik, pest stročjega fižola in koruze.
Bučko, jajčevec in paprike narežemo na manjše koščke in jo popečemo, medtem ajdovo kašo operemo v cedilu in jo v slani vodi kuhamo 10 minut oziroma toliko, da je kuhana al dente. Počakamo, da se ohladi.
Sestavine dobro premešamo. Če nam je všeč, pripravimo še gorčični preliv.
Potrebujemo: pol žličke mešanice mediteranska zelišča (ali po četrt žličke rožmarina, timijana, bazilike, mlete sladke paprike), četrt žličke česna v prahu, četrt žličke soli, eno žlico gorčice, šest žlic olja, tri žlice (jabolčnega) kisa in tri žlice vode. Vse sestavine zmešamo in preliv prelijemo čez solato.
Za več receptov pobrskajte v naši rubriki kulinarika.