Z malo truda do prave poslastice: Recept za razkošne mafine z jabolki in sladkim posipom

S sladkim posipom iz mrvic na vrhu in toplim jabolčnim nadevom v sredini si ti mafini zaslužijo naziv prave torte.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Jabolčni mafini s posipom iz mrvic so razkošna poslastica s preizkušeno kombinacijo jabolka in cimeta. Z drobtinasto sladkim posipom na vrhu in toplim jabolčnim nadevom v sredini si ti mafini zaslužijo naziv prave torte.

Poleg oblike vas bodo spomnili, da so mafini prav tako enostavni za pripravo, saj vam vzamejo le približno 15 minut. Uporabite lahko katera koli jabolka, ampak npr. Pink Lady ali Granny Smith sta sorti, ki sta odlični za peko.

mafin

Sestavine:

Za mrvice:

150 g rjavega sladkorja
90 g navadne moke
¾ čajne žličke cimeta
1 čajna žlička soli
30 g ovsenih kosmičev
85 g masla, stopljenega

Za mafine:

240 g navadne moke
2 žlički pecilnega praška
½ čajne žličke soli
1 čajna žlička cimeta
¼ čajne žličke mletega muškatnega oreščka
60 g masla, stopljenega
100 g sladkorja
90 g rjavega sladkorja
2 veliki jajci
300 g jogurta
2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
300 g jabolk, olupljenih in narezanih na kocke

Za jabolčni nadev:

215 g jabolčne kaše (npr. za dojenčke)
1 čajna žlička cimeta
1-2 žlici medu, po okusu

mafin

Priprava:

Če želite narediti drobljivo testo za posipanje, zmešajte vse suhe sestavine v majhni skledi, nato prilijte stopljeno maslo in mešajte, dokler se popolnoma ne premeša.

Za pripravo jabolčnega nadeva zmešajte kašo, med in cimet, dokler se popolnoma ne združijo.

Pečico segrejemo na 190 stopinj in pekač za mafine obložimo s papirjem za peko.

Za mafine v skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sol, cimet in muškatni orešček.

V drugi posodi z metlico stepemo stopljeno maslo, sladkor in rjavi sladkor, nato dodamo jajca in močno stepamo še 30 sekund. Vmešajte jogurt in vanilijev ekstrakt ter mešajte, dokler se dobro ne združita.

Z gumijasto lopatico ali leseno žlico vmešajte suhe sestavine in nato jabolka. Dobili boste gosto testo.

Polovico testa razdelimo v modelčke. V vsak modelček dodamo žlico jabolčnega nadeva, po katerem razporedimo preostanek testa. S hrbtno
stranjo žlice ga vtisnemo v model.

Po vrhu razporedite mrvice.

Pecite, dokler iz testa ne potegnete čistega zobotrebca, 25 do 30 minut.