Vedno iščemo okusne recepte, ki jih je mogoče pripraviti v relativno kratkem času, po možnosti pa pri tem ni treba umazati pol kuhinje.
Piščančje prsi au poivre je eden takšnih receptov. Gre za tradicionalni recept za klasični francoski zrezek au poivre, pri katerem so glavna izbira beljakovin piščančje prsi brez kosti.
Omaka je kremasta, poprasta in se odlično poda k piščančjim prsim, najboljša pa je, če jo postrežemo s pire krompirjem.
Piščančje prsi au poivre – sestavine:
900 g piščančjih prsi
180 ml smetane za kuhanje
120 ml piščančje jušne osnove
60 ml konjaka
30 g masla
1 šalotka
1-2 stroka česna
1 žlica grobo mletega popra (črni, beli, roza)
1 čajna žlička dijonske gorčice
rastlinsko olje po želji
sol po želji
sesekljan peteršilj za serviranje
limona za serviranje po želji
Piščančje prsi au poivre – priprava:
Prsi posolite na obeh straneh in jih v litoželezni ali nerjaveči ponvi popecite na segretem rastlinskem olju. Pecite približno pet minut na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlato rjave skorje. Odstavite na stran.
V isto ponev dodajte maslo in prepražite sesekljano šalotko in česen – pražite približno minuto. Ponev deglazirajte s konjakom in vse skupaj kuhajte približno minuto – z dna postrgajte morebitne porjavele koščke.
V ponev dodajte piščančjo jušno osnovo, smetano za kuhanje, zdrobljen poper in gorčico. Vse dobro premešajte in zavrite. Solite po želji. Piščančje meso vrnite v ponev in vse skupaj kuhajte približno pet do deset minut oziroma dokler omaka ni kuhana in se zgosti. Postrezite s sesekljanim peteršiljem in nekaj rezinami limone. Dober tek!





