Popolni poletni snack: Recept za hrustljave bučke s parmezanom

Pečene bučke s parmezanom so zagotovo bolj zdrava različica prigrizkov, poleg tega so brezglutenske.

Deli novico s tvojimi prijatelji

So zlato rjave in hrustljave zunaj, mehke znotraj in čudovito pikantne, najbolj pa nam je všeč, da so pripravljene brez bele moke in brez olja za cvrtje.

 

Priprava hrustljavih bučk v pečici je zelo preprosta. Palčke pomočimo v mešanico razžvrkljanih jajc, nato v mešanico mandljeve in kokosove moke ter parmezana.

 

Hrustljave bučke s parmezanom so najboljše postrežene tople, takoj ko jih vzamete iz pečice. Bo idealen prigrizek, okusna predjed ali prigrizek za zabavo, odlično se bo podala k pekočim omakam ali kot priloga k pečenemu mesu in mesu na žaru.

 

Sestavine za hrustljave bučke s parmezanom:

 

2 žlici oljčnega olja

2 srednji bučki

2 veliki jajci

1 čajna žlička soli

1/2 čajne žličke česna v prahu

1/2 čajne žličke kajenskega popra

1 skodelica mandljeve moke

1/3 skodelice kokosove moke

2/3 skodelice naribanega parmezana

 

Priprava hrustljavih bučk s parmezanom:

 

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem ali premažemo z oljčnim oljem. Bučko narežemo na paličice.

 

V skledi stepemo jajca, dodamo sol, česen v prahu in kajenski poper. V ločeni plitvi skledi zmešamo mandljevo moko, kokosovo moko in parmezan. Vsak bučni trak pomočite v jajčno mešanico in nato v mešanico moke in parmezana. Postavite na pripravljen pekač. Po želji pokapljamo z olivnim oljem.

 

Pečemo približno 15 minut na vsaki strani, da se palčke zlato zapečejo, jih obrnemo in pečemo še 10-15 minut. Postrezite vroče z omako po želji. Dober tek!