So zlato rjave in hrustljave zunaj, mehke znotraj in čudovito pikantne, najbolj pa nam je všeč, da so pripravljene brez bele moke in brez olja za cvrtje.
Priprava hrustljavih bučk v pečici je zelo preprosta. Palčke pomočimo v mešanico razžvrkljanih jajc, nato v mešanico mandljeve in kokosove moke ter parmezana.
Hrustljave bučke s parmezanom so najboljše postrežene tople, takoj ko jih vzamete iz pečice. Bo idealen prigrizek, okusna predjed ali prigrizek za zabavo, odlično se bo podala k pekočim omakam ali kot priloga k pečenemu mesu in mesu na žaru.
Sestavine za hrustljave bučke s parmezanom:
2 žlici oljčnega olja
2 srednji bučki
2 veliki jajci
1 čajna žlička soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
1/2 čajne žličke kajenskega popra
1 skodelica mandljeve moke
1/3 skodelice kokosove moke
2/3 skodelice naribanega parmezana
Priprava hrustljavih bučk s parmezanom:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem ali premažemo z oljčnim oljem. Bučko narežemo na paličice.
V skledi stepemo jajca, dodamo sol, česen v prahu in kajenski poper. V ločeni plitvi skledi zmešamo mandljevo moko, kokosovo moko in parmezan. Vsak bučni trak pomočite v jajčno mešanico in nato v mešanico moke in parmezana. Postavite na pripravljen pekač. Po želji pokapljamo z olivnim oljem.
Pečemo približno 15 minut na vsaki strani, da se palčke zlato zapečejo, jih obrnemo in pečemo še 10-15 minut. Postrezite vroče z omako po želji. Dober tek!