Hrana ni nujno draga. To je sedem obrokov, ki se pripravijo iz vsakodnevnih sestavin in po ugodni ceni.
Ponedeljek:
Leča z rižem in karamelizirano čebulo
Mujadara je jed, ki jo ponavadi postrežemo potreseno s koščki popražene čebule in z navadnim jogurtom ali s svežo solato, kot so kumare in paradižnik ali paradižnik in feta.
Torek:
Testenine s čebulo
Testenine so zelo preprosto živilo, ki bo pripravljeno v 15 ali 20 minutah. Za ta recept boste potrebovali nekoliko več, a le nekaj sestavin.
Sreda
Francoski krompir
Francoski krompir je kombinacija krompirjevih rezin, kuhanih jajc in klobas, pečenih v pečici. Ta jed v francoski gastronomiji ne obstaja, kljub temu pa so jo nekoč kuhali v celinskem delu Hrvaške.
Četrtek
Shakshuka
Jajca so cenovno ugodno živilo. Gre za poširana jajca, ki jih poširajte v paradižnikovi omaki.
Petek
Kroglice iz osliča in krompirja
Kroglicam pa lahko dodate malo limone ali tatarske omake.
Sobota
Raztrgane spodnjice
Sladica podobna krofom. Vsebuje mehko testo, sladkor v prahu in mast. Znana je na Hrvaškem in tudi drugod.
Na Madžarskem jim pravijo csöröge, v Franciji bugnes, Poljaki pa jim pravijo angelska krila. Gre za zelo poceni sladico, ki jo je zares enostavno pripraviti.
Nedelja
Svinjska jetra
Svinjska jetra so živilo visoke hranilne vrednosti – so odličen vir železa, folne kisline, vitamina A in vitamina B12. Če so jetra pravilno pripravljena se kar topijo v ustih. V njihovem okusu lahko uživajo celo tisti, ki niso ljubitelji drobovine.